22/1 2013 Tisdag

Tuesday, January 22nd, 2013 by Magnus

Idag fortsatte vi att diskutera kring vår ide. Vi diskuterade gårdagens fynd, Rapture3d som vi hade som en tänkbar lösning på vårt dilemma med hur man skulle kunna tänka sig implementera binauralt ljud. Vi hittade idag dock en UDKOSC (Open Sound Controller), via vilken vi skulle kunna låta information skickas från udk till en extern mjukvara, exempelvis MAX/MSP.
Vi hoppas på att kunna använda denna tekniken då det skulle passa perfekt med vår ide om att göra ett konsument/målgruppstest på  Binauralt ljud i 3d miljö som en del i vår undersökning, på detta sättet skulle vi också kunna använda det vi utvecklat för att genomföra undersökningen som en del i produktionen.
Även tanken på att låta ett externt program som vi har total kontroll över sköta allt ljudet är en mycket lockande ide. Detta är roligt att diskutera och tänka på, trots att produktionen ligger långt i framtiden.
Vi är mycket hoppfulla.

Vi satte oss också ordentligt med planeringen dels för att vi inte har mycket tid att skriva den men även för att vi skall få en klar överblick över vad som faktiskt skall ingå i vår undersökning.
Vi har funderat på frågeställningar, vi har velat kombinera två frågeställningar som egentligen inte är totalt sammankopplade.
Vi ville dels undersöka binauralt ljud i spel; Vad kan spel tjäna om något på binaural ljudläggning, vilka spel skulle passa för denna, samt hur kan detta implementeras.
Våran andra frågeställning handlar om hur man kan påverka spelarens beslut med hjälp av ljudläggning, t.ex. vart han väljer att gå.
Det skulle även vara intressant att prova vad som händer när musiken får en plats i rummet, kan man få en effekt av att placera de olika instrumenten i rummet, eller till och med låta de individuealla tonerna få olika positioner runt spelaren, kanske helt dynamiskt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: