3 April

Wednesday, April 3rd, 2013 by Magnus

Idag analyserades Impulserna vi spelat in i förra veckan.

Anledningen till att vi analyserade de är för att vi skall ha en insikt hur inspelningarna blev och om de kan tänkas fungera och uppnå sökt effekt.

Vi använde audacity för att rita upp ett hanning fönster med FFT analys av några av inpsleningarna.

Nedan följer två av inspelningarna, vid 30 d.v.s. snett framför testpersonen, och vid nittio grader, rakt ut från höger öra.

Vi valde att namnge inspelningarna efter vinkel med början framifrån och hela varvet runt (360 grader) istället för att som man tydligen brukar göra i sådana här sammanhang, 180 grader för respektive öra, eftersom det blir mer logiskt ur spelsammanhang, då fft filtret inte skall agera på ett öra utan en riktningsvektor +- 90 grader.

Vi spelade in en ‘ren’ brus signal, d.v.s. vi försökte spela in ett brus som inte fick någon yttre påverkan innan det nådde mikrofonen, vi hoppades på att detta skulle få en jämn frekvensrespons, då kunde vi ha varit gelt säkra på impulsenrnas trovärdighet. Den inspelning vi gjorde utan påverkan fick dock vissa dalar och kurvor.

Vi kan tyvärr inte veta om desssa är från högtalaren vi använde, från mikrofonerna eller från rummet vi spelade in i. Vi gjorde ett försök at balansera denna inspelning med en equalizer för att få en baskurva att applicera på de andra impulserna, detta fungerade dock inte då det uppstod missjlud när samma eq-kurva applicerades på de andra impulserna.

Om man tittar på dessa två impulser ser man det mönster vi är ute efter, man kan se att topparna och dalarna varierar med vinkeln, både i dess frekvenser och i dess amplitud.

Förhoppningsvis räcker 12 inspelningar för att trovärdigt återge 360 grader.

 WorkbookFFTANALYSIS

Det som förvåmade oss mest med resultaten var hur mycket amplituden skiljde sig så for ljudet inte var framför lyssnaren, redan vid 30 grader märktes väldigt stor skillnad.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: